En omvisning på skolen vår

Vi har egentlig ikke lov til å ta bilder av skolebygningen, fordi hvis det kommer frem hvordan forholdene er må de nok finne oss et annet bygg å være i, for det vi bruker nå er rett og slett farlig! Kommunen og de som har arrangert ordningen med bygget ønsker selvfølgelig ikke å stresse mer med å finne et sted hvor vi kan være, så det er strenge regler! Men vi har to små rebeller i klassen som tok seg en tur rundt etter skoletid for å vise frem hvordan vi har det her på hermetikken. Det er usikkert om alle elevene på skolen vil klare å holde ut på denne skolen før vi får nytt bygg. Og da snakker jeg om fysisk helse. Det er ingen tvil om at luften her på skolen er helsefarlig. Vi kan kjenne all muggen og soppen bli sugd ned i lungene for hvert innpust.

Så her har dere dem. Bildene. Bevisene. 

Her ser dere den trange korridoren vi må gjennom etter hver time. Vi har brannslukningsapperatet klart i tilfelle en svær gasstank som muligens lekker skulle komme bort i en gnist. Drikkefontenen blir lite brukt.

Dette er hoveddøra, som er ganske old-style og knirker noe sinnsykt. Det blir ganske problematisk når mange skal ut samtidig gjennom denne smale døra, og vi står derfor lenge i kø for å komme ut, mens vi puster inn farlige stoffer. Dette rommet kunne også trengt et støk maling eller to.

Vi har ingen skap på skolen, så vi bruker disse hyllene. Det er litt kjipt, for vi har ikke noe sted å låse inne pcene våre og sånt. Det som er positivt med slike hyller er at vi lett kommer i snakk med nye folk, så det er veldig sosialt. På den andre siden er det som oftest ganske mørkt der inne, så vi vet sjelden hvem vi prater og blir kjent med.

 

På toalettene henger dette skiltet. Vi har ikke delt inn i jente og guttedoer, men i hyle og skrike bad. Men det er svært få som bruker hylebadet, og her er hvorfor:

Dette er den ekle vasken på hylebadet og stedet hvor Schneibiel ble drept. Dere vil ikke engang vite hvordan det lukter der inne! Vi unngår doen så lenge vi klarer, men må man så må man!

Her er garderoben... Den er som dere sikkert ser ikke-fungerende og vi lurer litt på om den har vært i bruk i det hele tatt siden andre verdenskrig. Beskjeden er modernisert naturligvis, men vi blir jo mistenksomme når pusten blir tung og vi blir svimle bare vi nærmer oss dusjene.

Forresten løsnet en planke i klasserommet vårt i dag...  Dennis da, brakk armen når stolen hans falt gjennom og han kleiset i bakken. Vi finner ingen logisk forklaring på hvorfor det skjedde.

Og så musikkklassen stakkars, hadde så mye sopp og insekter i sitt første klasserom at de måtte bytte rom til slakteriet. Nå deler de sin stadig økende lærdom og kunnskap med spøkelsene av mange mange dyr. Det ble ingen bilder fra slakteriet, men det viste seg at det ikke er bare bare å fjerne gamle blodflekker.

I andre enden av bygget finner vi en Rehab avdeling. Det hender vi treffer på noen av de narkomane, men de aller fleste er svært hyggelige og deler med seg. Vi har prøvd å få lagt inn KristiHASJane, men de ansatte mener hun ikke har nådd et høyt nok stadie i avhengigheten. Klassen er svært uenig.

Dette ekle bildet er å finne på vei til dramarommet. Det som er merkelig er at bildet ser nesten moderne ut, men ingen erkjenner å ha verken skaffet det eller satt det der. Men det er ekstra creepy fordi denne jenta har en tendens til å følge deg med blikket... Kanskje det ikke bare er dyr som går igjen etter slakteriets nedlegging?

Det var da skolen vår. Vi håper virkelig at noen tar tak og skaffer oss et bygg med mindre spøkelser, gass og mugg, før noe går virkelig galt. Vi klarer oss for nå, såklart, ikke tro vi klager, men det hadde vært fint om vi slapp å kjenne Schneibiel puste oss i nakken hver gang vi går for å hente engelskbøkene i hylla. Det hadde også vært fantastisk og hatt et klasserom med oksygen i. Og en gang hvor vi fikk plass alle sammen. 

La oss bare håpe at spøkelsene blir på hermetikkfagskolen og ikke følger med oss til Bjergsted.


5 kommentarer

Inga

06.okt.2011 kl.19:24

hahahahhahahh utrolig bra skrevet! Kunne ikke la være å le meg i hjel når jeg leste dette. Synes synd på dere på hermetikkfagskolen da, og håper dere får dere ett nytt bygg raskest mulig!!! Det ser jo ikke ut. Hun jenta i på bilde va syykt skummel forresten! Er det virkelig sant at hun ser dere og at det spøker??

Hermetikk elev

06.okt.2011 kl.19:31

Ja, vi møter på spøkelser hele tiden! Takk for empatien, selv om du lo deg ihjel...

Jens

06.okt.2011 kl.19:34

når jeg ser ser bildene minner det meg om en skrekkfilm :S

ODA

18.okt.2011 kl.09:42

Dette e ikkje bra!!!! doene e ikkje braaa!!!!

skoleelev

18.okt.2011 kl.20:06

ikkje bra i det heiiila tatt!

Skriv en ny kommentar

DobbelDD

DobbelDD

16, Stavanger

Vi er den kuleste klassen på Stavanger Katedralskole, følg med på denne bloggen! Blogges <3

Kategorier

Arkiv

hits